Тръмпистът Майк Джонсън: Не може да позволим на Путин да марширува по Европа, приемаме нов пакет помощ за Украйна до Коледа (ВИДЕО)

Джонсън подчерта, че е "уверен и оптимистичен", че Конгресът на САЩ може да отпусне пакети с военна помощ на Украйна и Израел до Коледа

Майк Джонсън
Майк Джонсън Източник: Скрийншот/You Tube

Председателят на Камарата на представителите на САЩ и знаков тръмпист Майк Джонсън увери, че помощта за Украйна е "приоритет" и че Владимир Путин не трябва да бъде оставян да "марширува из Европа". Той заяви това пред журналисти в Сарасота, Флорида. Джонсън подчерта, че е "уверен и оптимистичен", че Конгресът на САЩ може да отпусне пакети с военна помощ на Украйна и Израел до Коледа. 

 

Коментирайки необходимостта от отпускане на помощ за Израел в условията на война с ХАМАС, републиканецът бе категоричен, че подкрепата за Украйна е "друг приоритет" на САЩ. "Разбира се, не можем да позволим на Владимир Путин да марширува из Европа. И разбираме необходимостта от това да помогнем на Украйна", категорично заяви Майк Джонсън.

 

В същото време Джонсън подчерта важността на "работата за промяна на нашите собствени гранични политики". В момента се водят активни преговори между политиците по този въпрос, добави той, цитиран от The Hill. "Мисля, че повечето от нашите колеги в Сената признават, че тези две неща трябва да се движат заедно, защото го дължим на американския народ. Това е, което те искат да направим", подчерта Джонсън.

 

Майк Джонсън
Майк Джонсън Източник: Globallookpress

На 25 октомври, след няколко седмици опити, Камарата на представителите на САЩ избра нов председател, представител на републиканското мнозинство и поддръжник на бившия президент Доналд Тръмп - Майк Джонсън. Камарата на представителите на САЩ не може да приема нови закони, включително за помощта за Украйна, без председател. Временният федерален бюджет на САЩ е разработен само до средата на ноември.

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени