Тръмпистът Майк Джонсън: Предпочитам да изпратя куршуми в Украйна, отколкото американски момчета (ВИДЕО)

Руската армия може да тръгне към Балканите, заяви председателят на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ

Майк Джонсън
Майк Джонсън Източник: MSN

Председателят на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Майк Джонсън заяви, че армията на Владимир Путин може да тръгне към Балканите, съобщи Newsweek.

 

От месеци републиканците в Конгреса блокират отпускането на $60 млрд. военна помощ на Киев, което породи сериозни опасения, че руската армия в Украйна може да извърши пробив. Президентът на Украйна Володимир Зеленски също заяви, че без тази американска помощ Украйна може да загуби войната.

 

Очаква се тази събота Вашингтон да вземе решение. Майк Джонсън бе попитан дали се страхува да загуби поста си, настоявайки помощта да бъде гласувана бързо, докато част от неговата партия е против. Той отговори: "Моята философия е да постъпвам правилно. Ако действах страхливо, никога нямаше да мога да си върша работата. Историята ни съди за това, което правим (в момента). Сега е критичен момент на световната сцена", заяви Джонсън.

 

"Наистина вярвам на разузнавателната информация, която получавам (за Украйна). Вярвам, че Си Дзинпин, Владимир Путин и Иран са оста на злото. Путин ще продължи да марширува в Европа, ако му бъде позволено. Мисля, че след това може да нападне Балканите... Полша или друг от нашите съюзници в НАТО", каза Майк Джонсън.

 

"Честно казано, предпочитам да изпратя куршуми в Украйна, отколкото американски момчета", каза още той. Киев отдавна предупреждава Европа и САЩ, че ако Украйна загуби тази война, Путин няма да спре, а рано или късно ще атакува страна от НАТО. Тази информация е потвърдена и от разузнавателни агенции на страни от Алианса, според които Путин до няколко години може да въвлече света в глобален конфликт.

 

Пентагонът предупреди, че ситуацията на фронта в Украйна е ужасяващата за ВСУ. В момента руската армия се опитва да превземе град Часов Яр – ако успее, това ще ѝ даде огромно стратегическо предимство за окупиране на цялата Донецка област. "Ситуацията на източния фронт се влоши много", призна главнокомандващият ЗСУ Александър Сирски. Според него бригадите имат нужда от допълнителни муниции, дронове и електронно оборудване.

 

Още от "Светът"

Законът за "чуждестранните агенти" в Грузия доведе до сблъсъци между протестиращите и полицията

Лидерът на основната опозиционна в Грузия Леван Хабеишвили бе набит при вчерашен протест срещу законопроекта за чуждестранните агенти в столицата Тбилиси

Прочетете повече прочетете повече

Антъни Блинкен: Дори Съветите не произвеждаха толкова бързо оръжия, колкото Русия в момента

Западът трябва да направи всичко възможно, за да превърне нападението на Русия срещу Украйна в стратегическо поражение за Москва, добави държавният секретар на САЩ

Прочетете повече прочетете повече

САЩ отхвърлиха възможността Международният наказателен съд да разследва Израел

Нетаняху се опасява, че главният прокурор на МНС Карим Хан може тази седмица да издаде международни заповеди за арест за него, министъра на отбраната Йоав Галант и началника на Генералния щаб Херци Халеви

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени