Тръмпистите в американския Конгрес загубиха в опит да прекратят всякаква помощ за Украйна и да обслужат Кремъл

Те предложиха също така законопроект, забраняващ предаването на Украйна на касетъчни боеприпаси

Американският Конгрес
Американският Конгрес Източник: Depositphotos

В Палата на представителите на американския Конгрес тръмпистите от РП инкасираха пълно поражение на опитите си да наложат решение, с което да се прекрати всякаква помощ за сражаващата се с империята на злото Украйна. 

 

Група крайнодестни републиканци-тръмписти настояваха да се разгледат редица поправки, които биха забранили помощта за Украйна в сферата на сигурността, съобщава Bloomberg. Ако техните предложения бяха приети, то това би коствало съкращаването на $300 млн. от ежегодния законопроект за отбранителна политика, предназначени за обучението на украински военни. 

 

Това предложение, което директно би обслужило Русия, е направено от  Марджъри Тейлър Грийн от Джорджия, Мат Гаец от Флорида, Майкъл Клауд от Тексас и Уорън Дейвидсън от Охайо. Те предложиха също така законопроект, забраняващ предаването на Украйна на касетъчни боеприпаси - няколко дни, след като подобни боеприпаси вече са в Украйна и се очаква да изиграят решаваща роля в успеха на украинското контранастъпление и изчистване на украинската земя от рашистките орки. 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени