Три неидентифицирани дрона заснеха разположението на ПВО и ПРО защитата на Москва и си тръгнаха необезпокоявани

Според източник на Telegram канала Mash, дроновете са били пуснати в небето от горичка близо до поделението

Дрон
Дрон Източник: Zonanews

Три неидентифицирани дрона са забелязани в небето над военното подразделение на Въздушно-космическите войски в Нова Москва, обезпечаващо противовъздушната и противоракетна отбрана на руската столица.

 

Безпилотниците са направили записи с разположението на установките и спокойно са отлетели, съобщава Telegram канала Mash.

 

Постът в Telegram канал Mash
Постът в Telegram канал Mash Източник: Скрийншот/Telegram

Според източник на канала, дроновете са били пуснати в небето от горичка близо до поделението. Те са летели на височина 200 метра, след което са се спуснали над поделението, кръжали са над него и са отлетели обратно.

 

Били забелязани от часовия на контролно-пропускателния пункт и от патрулиращи полицаи, които съобщили за тях на командването. След това служителите на реда претърсили гората, но не открили следи от операторите на дроновете.

 

Самите безпилотници били със солидни размери, оборудвани с бели и червени сигнални светлини. Военното подразделение, над което са прелитали, осигурява противовъздушната и противоракетната отбрана на столицата.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха с дронове граждански обект в Украйна - има загинали

Над 20 ирански дрона убийци, плюс ракети, множество артилерийски обстрели, и това само за последната нощ на руски терор срещу Украйна", написа в Twitter украинският президент Володимир Зеленски

Прочетете повече прочетете повече

МВФ дава на Украйна пакет от помощи в размер на $15,6 млрд.

Освен ужасяващата човешка цена, руската инвазия в Украйна продължава да има опустошителен ефект върху икономиката: БВП е спаднал с 30 процента през 2022 г., голяма част от индустрията е унищожена, а бедността се е увеличила

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени