Тримата синове на лидера на "Хамас" са убити при израелски въздушен удар

Телевизия "Ал Маядин" съобщи, че са загинали и няколко внуци на Хания

Исмаил Хания
Исмаил Хания Източник: Darhaya.com

Тримата синове на Исмаил Хания, лидера на радикалното палестинско движение "Хамас", са били убити при израелски въздушен удар, предаде Ройтерс. Агенцията се позовава на съобщение, публикувано в свързаната с "Хамас" новинарска агенция "Шехаб". Новината се потвърждава и от телевизията "Ал Акса" на терористичната групировка, допълва Асошиейтед прес.

 

Роднини на Хания и представители на "Хамас" са заявили пред медиите, свързани с движението, че синовете на Исмаил Хания - Хазем, Амир и Мохамед Хания, са били убити с членове на техните семейства близо до бежанския лагер "Шати" в град Газа, допълва Асошиейтед прес. Телевизия "Ал Маядин" съобщи, че са загинали и няколко внуци на Хания. Исмаил Хания, който живее в изгнание в Катар, също е роден в "Шати", припомня АП.

 

Засега израелската армия не е коментирала информацията. Новината беше съобщена броени дни след като се навършиха шест месеца от  нападението на "Хамас" срещу Южен Израел, в което бяха убити 1200 души, а над 250 бяха взети за заложници и откарани в ивицата Газа.

 

След това Израел започна офанзива по суша и въздух срещу палестинския анклав, в която жертвите от палестинска страна са над 33 000, съобщава здравното министерство на ивицата Газа.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени