"Циганският крал" Тайсън Фюри елиминира с брутален нокаут Дионтей Уайлдър

Тайсън Фюри изглеждаше, че има неизчерпаема енергия, докато постепенно силата в краката "напусна" Уайлдър

Тайсън Фюри нокаутира в 11-ия рунд Дионтей Уайлдър
Тайсън Фюри нокаутира в 11-ия рунд Дионтей Уайлдър Източник: Pinterest
Британският боксьор Тайсън Фюри и американският му съперник Дионтей Уайлдър изиграха един от най-великите двубои в тежка категория на професионалния бокс за 21-и век. Шампионът запази колана си в WBC и званието "непобеден" в епичен сблъсък, преминал през 4 нокдауна и брутален нокаут в 11-ия рунд в полза на "Цигански крал", пише Sportlive.
 
Стратегията на Дионтей да се "напомпа" допълнително за двубоя, увеличавайки драстично личното си тегло, му изигра лоша шега, а опитният Фюри се възползва максимално от това, като дори подцени леко своя опонент, особено в 4-ия рунд. Началото беше обнадеждаващо за Уайлдър, който поведе набързо с два рунда, докато Фюри разучаваше новата стратегия на своя опонент.
 
В третия рунд британецът пръв нанесе тежки поражение по съперника си и го прати в нокдаун. В следващия рунд обаче Фюри подцени ситуацията и Уайлдър прати своя опонент два пъти в нокдаун. Оттам нататък Фюри не позволи никакви изненади. Той изглеждаше, че има неизчерпаема енергия, докато постепенно силата в краката "напусна" Уайлдър.
 
В 10-ия рунд Фюри изравни при нокдауните, докато в 11-ия с брутална дясна кука прати Уайлдър за последно на земята - нокаут и шампионът остана непобеден.

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени