Цяла рота руски войници се предаде в района на Курск (ВИДЕО)

Това е най-масовото предаване в плен на руски военни

Пленени руски войници
Пленени руски войници Източник: Укринформ

На 14 август в руската Курска област повече от сто руски войници, изоставени от техните командири, решиха да се предадат. Това съобщи проектът "Искам да живея" в Telegram.

 

Заловени руски войници
Заловени руски войници Източник: Укринформ

"Те могат да бъдат разбрани: трудно е да се водят военни действия, когато те командват тирани и крадци, а фланговете са "покрити" от бандити на Кадиров, които изоставят всички и всичко, само за да не бъдат пленени", се казва в съобщението.

 

 

"Украинска правда" съобщава, позовавайки се на източник от Службата за сигурност на Украйна, че бойците от ЦСОД "А" на СБУ са пленили 102 военнослужещи от 488-и гвардейски мотострелков полк на ВС на РФ и от чеченското спецподразделение "Ахмат". Това е най-масовото предаване в плен на вражески военни, извършено едократно, съобщава източникът.

 

 

Съобщава се, че специалните части са превзели и разчистили разклонена, бетонирана и качествено укрепена от всички страни ротна крепост с подземни комуникации и помещения за настаняване на персонала, столова, оръжейна и баня.

 

Отбелязва се също, че действията на руския генерал Александър Лапин "помагат" на украинските въоръжени сили да настъпят бързо в района на Курск. Той, според доклада, е отговорен за настъплението на окупаторите в Харковска област през 2022 г., когато украинските военни са успели да я деокупират.

 

"Украинска правда" публикува видео, показващо, че предалите се войници лежат на земята.

 

Още от "Светът"

Много мързеливи руски командири виновни за тежки загуби на Москва - руснаците се събраха на полигон, а въоръжените сили

За пети път за шест месеца въоръжените сили на Украйна проследяват струпвания на руснаци с помощта на БЛА и след това нанасят удари с от РСЗО HIMARS

Прочетете повече прочетете повече

Украинската ПВО отблъсна руско терористично нападение срещу Киев, 54 украински дрона удариха Русия

Отломки от унищожен украински дрон предизвикаха пожар в склад за боеприпаси в град Торопец в руската Тверска област, което наложи частична евакуация на жителите на околността

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени