Турска журналистка е предадена на съд заради обиди към Ердоган в телевизионно предаване

Седеф Кабаш е родена през 1970 г. в Лондон и е първата турска журналистка, работила за Си Ен Ен Интернешънъл в Атланта

Седеф Кабаш
Седеф Кабаш Източник: Sedefkabas.com

Турска журналистка е била задържана снощи във връзка с разследване, започнато заради нейно изказване за президента Реджеп Тайип Ердоган в телевизионно предаване, предаде турската частна телевизия Си Ен Ен-Тюрк. Журналистката Седеф Кабаш е била отведена в полицейско управление в Истанбул, след което, около 14 ч. днес, е била предадена на съда.

 

В предаването, където Кабаш, както се твърди, използвала обиди по адрес на държавния глава, са участвали и двама депутати на опозиционната Народнорепубликанска партия. Водещ на предаването е бил журналистът Угур Дюндар. Министърът на правосъдието Абдюлхамит Гюл е осъдил "грозните думи" на журналистката по адрес на "избрания с гласовете на народа президент".

 

"Тези непремерени и незаконни изказвания, породени от завист и омраза, ще намерят отговора, който заслужават, в съвестта на народа и пред правосъдието", заяви министърът. Седеф Кабаш е родена през 1970 г. в Лондон и е първата турска журналистка, работила за Си Ен Ен Интернешънъл в Атланта. Водила е предавания и за турските телевизии НТВ, АТВ, ТВ 8, Скай и др.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени