Турция арестува 4-ма руснаци, узбекистанец и украинец за шпионаж в полза на Москва

Според други медии, заподозрените са смятали да извършат покушения срещу двама души

Турция арестува 6 души за шпионаж в полза на Москва
Турция арестува 6 души за шпионаж в полза на Москва Източник: Hurriyet

В Турция са арестувани шестима души, заподозрени в политически и военен шпионаж в полза на Русия. Четирима от задържаните са руски граждани, един е с узбекистански паспорт и един с украински,  съобщава  в. "Хюриет".

 

Изданието публикува и имената на заподозряните - Абдула Абдулаев, Равшан Ахмедов, Беслан Расаев и Асланбек Абдулмуслимов са руските граждани, Игор Ефрим е от Украйна, а Амир Юсупов е узбекистанец.

Според следствието, шестимата са готвили нападения срещу живеещи в Турция чеченски опозиционери и са купували оръжие, за да осъществят плановете си, допълва "Хюриет" с позоваване на информация от турската прокуратура.

 

Следствието смята, че арестуваните са работели за Русия. По обвиненията в шпионаж те може да получат присъди от 15 до 20 години затвор. Уточнява се, че сега те са в затвора Малтепе. До този момент руското посолство не е коментирало ситуацията.

 

Според други медии, заподозрените са смятали да извършат покушения срещу двама души: блогъра Хасан Халитов и командира на един от из отрядите на чеченските джихадисти в Сирия — Рустам Ажиев.

Още от "Светът"

Тръмп не може да внесе пълната гаранция за плащането на 454 милиона долара глоби по делото за измама, казаха негови адво

При липсата на пълна гаранция за глобата, жалбата, подадена от Доналд Тръмп през февруари пред друг съд, няма да има отлагателно действие

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени