Турция обяви готовността си да закупи Су-35 и Су-57, ако САЩ откажат да й продадат F-16

Турция е поискала да закупи 40 изтребителя F-16

Исмаил Демир
Исмаил Демир Източник: Twitter/IsmailDemirSSB

Турция остава готова да обмисли възможността за закупуване на руски самолети Су-35 и Су-57, ако Анкара не успее да се договори с Вашингтон относно доставките на американски изтребители. Това заяви директорът на отдела за отбранителна промишленост на Турция Исмаил Демир, предава телевизионният канал NTV.

 

"Ако след ситуацията с F-35 САЩ не одобрят сделката за F-16, тогава Турция няма да остане без алтернатива. По всяко време темата за Су-35 и Су- 57 може да бъде отворена отново", цитира телевизията думите на Демир.

 

По-рано президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че САЩ може да продадат F-16 на страната след решението да изключат Анкара от проекта за изтребителите F-35. По информация на Reuters Турция е поискала от САЩ да закупи 40 изтребителя F-16, както и да модернизира около 80 американски самолета от този тип, с които разполага Анкара към момента.

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени