Турция съобщи, че е тествала успешно разработваната в страната система за ПВО SIPER

Турция ще продължи с тестванията на системата

Исмаил Демир
Исмаил Демир Източник: Twitter/IsmailDemirSSB
Турция е тествала системата за противовъздушна отбрана SIPER, разработвана в страната под координацията на Агенцията за отбранителна промишленост, предаде турската частна телевизия СиЕнЕн Тюрк.
 
Исмаил Демир, ръководителят на агенцията, съобщи в Туитър, че изпитанието е преминало успешно. "Успешно завършихме още един етап от разработването на нашата многопластова система за ПВО с голям обсег на действие", съобщи Демир.


"Със системата SIPER, която планираме да въведем в експлоатация през 2023 г., ще премахнем по най-силен начин всяка заплаха срещу нашето въздушно пространство", подчерта той. Турция ще продължи с тестванията на системата.
 
Проектът SIPER е реализиран от турските гиганти в отбраната АСЕЛСАН, РОКЕТСАН и Турския съвет за научни и технически изследвания /ТЮБИТАК/. Турската система се очаква да конкурира в бъдеще руската система за ПВО С-400, отбелязва Анадолската агенция.

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Законът за "чуждестранните агенти" в Грузия доведе до сблъсъци между протестиращите и полицията

Лидерът на основната опозиционна в Грузия Леван Хабеишвили бе набит при вчерашен протест срещу законопроекта за чуждестранните агенти в столицата Тбилиси

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени