Турция се кани да покори Луната през 2023 г.

Турция възнамерява да достави безпилотен космически апарат на Луната през 2023 г., обяви министърът на индустрията и технологиите ...

Мустафа Варанк
Мустафа Варанк Източник: Internethaber

Турция възнамерява да достави безпилотен космически апарат на Луната през 2023 г., обяви министърът на индустрията и технологиите  Мустафа Варанк. За целта Турция разработва хибридна ракета.

"Ще извършим първото изстрелване в нискоземната орбита в сътрудничество с международни компании, но нашите космически кораби ще бъдат доставени на Луната чрез изстрелване на нашата уникална национална ракета", увери министърът.

 

Според него турската компания Delta V разработва уникални технологии за хибридни двигатели, които са важна част от мисията до Луната. Първото изстрелване ще бъде извършено в сътрудничество с международни компании, а през 2028 година Анкара ще  реализирана втората фаза на турския проект за изследване на естествения спътник на Земята.

Още от "Светът"

Много мързеливи руски командири виновни за тежки загуби на Москва - руснаците се събраха на полигон, а въоръжените сили

За пети път за шест месеца въоръжените сили на Украйна проследяват струпвания на руснаци с помощта на БЛА и след това нанасят удари с от РСЗО HIMARS

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени