Twitter закри профили, свързани с Тръмп

Представител на Тръмп заяви, че нямат нищо общо със спрените акаунти

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп Източник: Shutterstock

Тази седмица социалната мрежа Twitter  е спряла няколко акаунта, създадени за споделяне на изявления от нова част от уебсайта на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, съобщава ТВ Европа. Доводът е, че те нарушават правилата му срещу избягването на забрана за ползването на акаунти там.  Със сигурност до скоро Тръмп беше един от най-значимите световни инфлуенсъри. Той имаше над 88 милиона последователи само в Twitter, както и множество други социални медийни платформи, преди да бъде изтрит  от всякъде след смъртоносната обсада на Капитолия на САЩ от негови поддръжници. От Facebook предприеха същите действия. Във вторник към сайта на Тръмп беше добавена страница, наречена "От бюрото на Доналд Дж. Тръмп", където той публикува съобщения, които могат да бъдат споделяни от аудиторията му както в Twitter, така и във Facebook.

 

"Както е посочено в нашата политика за избягване на забрани, ще предприемем действия по принудително изпълнение на акаунти, чието очевидно намерение е да замени или популяризира съдържание, свързано със спрян акаунт", заяви говорител на Twitter в изявление. Представител на Тръмп заяви, че нямат нищо общо със спрените акаунти. Twitter, който заяви, че забраната за Тръмп е постоянна, дори ако той се кандидатира отново за президент, заяви, че потребителите могат да споделят съдържание от страницата на Тръмп, стига да не нарушава правилата. В сряда надзорният съвет на Facebook също потвърди спирането на профила на Тръмп, но заяви, че компанията не е трябвало да я прави безсрочна. Бордът даде на Facebook шест месеца. Тръмп обаче не планира интернет звездата му да залезе скоро, защото вече  планира да пусне собствена платформа за социални медии.

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени