Убиецът, застрелял Робърт Кенеди през 1968 г., може да бъде предсрочно освободен

Сирхан Сирхан твърди, че е стрелял срещу Кенеди заради подкрепата му за Израел

Сирхан Сирхан
Сирхан Сирхан Източник: АР
Комисия по предсрочно освобождаване даде в петък зелена светлина за освобождаването от затвора на убиеца на американския сенатор и кандидат за президент Робърт Франсис Кенеди, предадоха световните информационни агенции.
 
Палестинският бежанец Сирхан Сирхан, който е на 77 години, излежава доживотна присъда затвор за убийството на 42-годишния Робърт Ф. Кенеди на 5 юни 1968 г. Стрелбата стана минути, след като сенаторът от Ню Йорк и бивш главен прокурор на САЩ бе спечелил Калифорния на първичните избори за кандидат за президент на Демократическата партия. Кенеди почина на следващия ден, припомня Ройтерс.
 
Сирхан твърди, че няма ясен спомен от убийството, но е стрелял срещу Кенеди заради подкрепата му за Израел. Процедурата предвижда пълният състав на комисията по предсрочно освобождаване да вземе окончателно решение в рамките на 90 дни. След това губернаторът на Калифорния разполага с още 30 дни, за да потвърди или отхвърли решение за освобождаване.
 
Двама от синовете на Робърт Ф. Кенеди са изпратили писма до комисията по предсрочно освобождаване в подкрепа на Сирхан, пише в. "Лос Анджелис таймс". До момента Сирхан, който се намира в затвор в Сан Диего, е получил 15 отказа за предсрочно освобождаване, информира БТА.

Още от "Светът"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени