Убиха бившия кмет на украинския град Купянск, минал на страната на Русия

Генадий Мацегора е бил застрелян в град Стари Оскол край Белгород

Генадий Мацегора
Генадий Мацегора Източник: Telegram

Бившият кмет на Купянск, Харковска област, Генадий Мацегора, когото украинските специални служби обвиняват в държавна измяна заради подкрепата му за руските сили, е бил убит в град Стари Оскол, Белгородска област, съобщи източник от правоохранителните органи за РИА Новости.

 

По-рано каналът Mash в Telegram съобщи, че бившият кмет е бил прострелян близо до дома си в Стари Оскол и спешно хоспитализиран в Москва в тежко състояние. Генералната прокуратура на Украйна обвинява Мацегора в държавна измяна поради подкрепа за руските сили. Мацегора заяви, че служители на СБУ са задържали дъщеря му и са я заплашили с убийство.

 

 

Председателят на Държавната дума на Руската федерация Вячеслав Володин нарече тази ситуация чудовищна и призова световната общественост да изгледа видеообръщението на кмета на Купянск, в което украинските националисти бият хора.

 

"Потвърждавам", каза събеседникът на агенцията, отговаряйки на въпроса дали срещу бившия кмет е извършено покушение близо до дома му в Стари Оскол. Източникът не разкрива подробна информация в интерес на разследването.


Мацегора последно заемаше длъжността директор на спортния комплекс Георгиевски в Стари Оскол.

Още от "Светът"

Камала Харис започна кампанията си с малка преднина по популярност пред Тръмп

Харис бързо консолидира подкрепата на партията си, след като 81-годишният Байдън се отказа от кампанията си за преизбиране под натиск от страна на членове на неговата партия, които се тревожеха за способността му да победи Тръмп

Прочетете повече прочетете повече

Британският министър на отбраната оцени състоянието на въоръжените сили като "много по-лошо, отколкото си мислехме"

Той каза това на фона на предупреждението на бившият командващ украинската армия, че Великобритания и други демокрации трябва да се "събудят" и да обмислят как да се защитят от нова световна война

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени