Убиха бившия кмет на украинския град Купянск, минал на страната на Русия

Генадий Мацегора е бил застрелян в град Стари Оскол край Белгород

Генадий Мацегора
Генадий Мацегора Източник: Telegram

Бившият кмет на Купянск, Харковска област, Генадий Мацегора, когото украинските специални служби обвиняват в държавна измяна заради подкрепата му за руските сили, е бил убит в град Стари Оскол, Белгородска област, съобщи източник от правоохранителните органи за РИА Новости.

 

По-рано каналът Mash в Telegram съобщи, че бившият кмет е бил прострелян близо до дома си в Стари Оскол и спешно хоспитализиран в Москва в тежко състояние. Генералната прокуратура на Украйна обвинява Мацегора в държавна измяна поради подкрепа за руските сили. Мацегора заяви, че служители на СБУ са задържали дъщеря му и са я заплашили с убийство.

 

 

Председателят на Държавната дума на Руската федерация Вячеслав Володин нарече тази ситуация чудовищна и призова световната общественост да изгледа видеообръщението на кмета на Купянск, в което украинските националисти бият хора.

 

"Потвърждавам", каза събеседникът на агенцията, отговаряйки на въпроса дали срещу бившия кмет е извършено покушение близо до дома му в Стари Оскол. Източникът не разкрива подробна информация в интерес на разследването.


Мацегора последно заемаше длъжността директор на спортния комплекс Георгиевски в Стари Оскол.

Още от "Светът"

Русия е загубила в Украйна над 8 000 танка, запасите й приключват, задава се критична ситуация

Според Майкъл Герстад, военен аналитик, Русия все още има на склад около 3200 танка. "Но огромната част от тях са в лошо състояние и изискват значителни ремонти", каза той

Прочетете повече прочетете повече

Иран вече е монтирал четири от осемте си нови инсталации от центрофуги за обогатяване на уран, сочи доклад на МААЕ

Техеран е оповестил по-рано този месец, че ще приведе бързо в действие инсталации в подземния си комплекс за обогатяване на уран в иранското селище Фордо

Прочетете повече прочетете повече

САЩ, Израел и Украйна се договарят да прехвърлят до осем системи "Пейтриът" на въоръжените сили на Украйна

Това показва промяна в отношенията между Израел и Русия, напрежението между които възникна поради подкрепата на Москва за палестинската терористична групировка "Хамас"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени