Убихме 8 руски генерала, затова останалите се страхуват да настъпват в Украйна, заяви началникът на украинското военно разузнаване

В същото време руските генерали се опясават от репресии от страна на Путин заради неуспехите си, разкри Кирил Буданов

Началникът на ГУР на МО на Украйна ген. Кирил Буданов
Началникът на ГУР на МО на Украйна ген. Кирил Буданов Източник: Скрийншот Україна 24/YouTube

Началникът на Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна (ГУР на МО) ген. Кирил Буданов заяви по време на телемаратон, че руският генералитет не може да постигне съгласие по повод нови настъпателни операции. Основната причина е, че се страхуват от вероятността да загинат на бойното поле, добави той, цитиран от Obozrevatel. 

 

"Те бързат много, защото са ограничени откъм време. Нека го кажем така - те много искат да успеят и да получат няакво тактическо преимущество и реални тактически постижения, които да могат да покажат като "успех" на Русия в тази "спецоперация", съобщи Буданов. 

 

Шефът на ГУР на МО прогнозира, че от това няма да излезе нищо, те няма да постигнат никакви успехи и Украйна ще победи и ще бъде съхранена като независима и свободна държава. Възможни са отделни тактически победи на окупаторите, но трябва да се има предвид, че опреденели населени места преминават от едни в други ръце по няколко пъти на денонощие. 

 

"Сред руския генералитет няма "еднородност" в мненията поради една основна причина - към момента със сигурност може да се каже, че 8 руски генерали са унищожени. И този фактор действително плаши много от тях", добави Буданов. 

 

В същото време руските генерали се опясават от репресии от страна на Путин заради неуспехите си. Кирил Буданов разкри, че най-голямата концентрация на военни средства от страна на руските окупатори има в момента в околностите на град Изюм в района на Харков. 

 

Буданов също така добави, че украинското военно разузнаване няма данни за съкращаване на групировката руски окупатори в Мариупол.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени