Украинецът Александър Усик отново срази Антъни Джошуа (ВИДЕО)

След кая на двубоя двамата боксьори разпънаха знамето на Украйна

Александър Усик и Антъни Джошуа
Александър Усик и Антъни Джошуа Източник: DPA

Александър Усик за втори път срази Антъни Джошуа и не позволи на британеца да си върне титлите на WBA, IBF и WBO. Победата за украинеца дойде след 115-113, 116-112 и 113-115 съдийски гласа.

 

След края на двубоя Джошуа отиде при Усик и му предложи помощ за Украйна, а след това двамата боксьори разпънаха знамето на родната страна на Усик. 

 

През първата част опасните удари липсваха. Все пак Усик бе по-агресивният боксьор на ринга. Джошуа обаче уцели два пъти тялото на украинеца, но той пък му отвърна с хубав десен прав. "Разгадаването" продължи с пълна сила и във втория рунд. Джошуа успя да вкара ляво кроше, последвано от десен прав. Украинецът отговори с точен десн прав в лицето на британеца, който обаче успя да нанесе дясно кроше в тялото на противника си.

 

В третата част Ей Джей продължи с десни крошета, а Усик отговори с десен прав в края на рунда. На почивката от лагера на британеца му заявиха, че води с 3:0 рунда. В четвъртата част бе ред на украинеца да вкара дясно кроше в лицето на Джошуа и няколко леви прави удара. Украинецът започваше все повече да се активизира. Секунди  преди края на петия рунд украинецът пласира ляв прав в целта. 

 

В шестата част Джошуа най-сетне успя да намери тялото на Усик с ляво кроше. От ъгъла му се чуха инструкции за ляв прав, но британецът не вкара такъв. След седмия рунд Усик водеше с 68 на 65 съдийски гласа.

Джошуа пласира две прекрасни десни крошета в тялото в осмия рунд, а Усик се защитаваше с десни и леви прави. Британецът успя и да вкара комбинация от три ъперкъта в тялото на Усик. 

 

 

Украинецът получи ляв прав в лицето в деветия кръг, а след това и няколко крошета и ъперкъти. С десен ъпъръкт британецът сложи края на деветия рунд. След него Усик водеше с 86 на 85 в съдийските карти. В десетия рунд и двамата боксьори имаха своите моменти. Усик започна по-агресивно, знаейки, че в предния рунд е бил надвит. Джошуа успя да отговори с десен прав, който разклати шампиона. Усик обаче бързо се освести и пласира ляв ъперкът.

 

В предпоследния рунд украинецът отново бе блестящ. Той вкара дясно кроше в главата на Ей Джей. Джошуа контрира с хубав удар в тялото, но Усик пласира три поредни успешни десни прави. В последния рунд Джошуа вкара десен прав в средата на рунда, но не последва нищо като допълнение на атаката. Личеше си, че силите на двамата боксьори привършиха и в 12-ия рунд не предложиха зрелище. 

 

Източник: Dsport.bg

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени