Украинска контраатака край Авдеевка: Въоръжените сили на Украйна си върнаха контрола над село Тоненкое

Това съобщи експертът на BILD по анализ на отворени данни Юлиан Рьопке, позовавайки се на видеозаписи от бойното поле

ВСУ изринаха руските окупатори от село Тоненкое
ВСУ изринаха руските окупатори от село Тоненкое Източник: Telegram

Въоръжените сили на Украйна изринаха руските окупатори от село Тоненкое, което се намира западно от Авдеевка. Това съобщи експертът на BILD по анализ на отворени данни Юлиан Рьопке, позовавайки се на видеозаписи от бойното поле.

 

По-рано той съобщи, че украинските сили държат линията на линията Бердичи - Семьоновка - Орловка - Тоненкое западно от Авдеевка.

 

Основателят на Conflict Intelligence Team Руслан Левиев също говори за интензивните боеве в тази посока. Сега, според Рьопке, украинските защитници са успели да си върнат контрола над позициите си в село Тоненкое.

 

BILD  на руски
BILD на руски Източник: Скрийншот/Telegram

 

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени