Украинска ракетна атака запали корабостроителницата в Севастопол, има десетки ранени рашисти (ВИДЕО)

Това съобщи назначеният от Русия т.н. губернатор на Севастопол Михаил Развожаев

Пожари в кораборемонтния завод в Севастопол
Пожари в кораборемонтния завод в Севастопол Източник: Скрийншот видео кадър

Украинска ракетна атака в ранните часове днес предизвика пожар в корабостроителницата "Серго Орджоникидзе" в Севастопол в Крим. При удара и пожара бяха ранени най-малко 24 души, съобщи назначеният от Русия т.н. губернатор на Севастопол Михаил Развожаев в Telegram.

 

 

Първоначално Развожаев твърдеше, че руската противовъздушна отбрана е отблъснала нападението и, че ракетната атака е предизвикала пожар в "нецивилен обект", но без да уточни какъв точно. На последващ етап той поясни за кой обект става дума.

 

Развожаев не навлезе в други подробности и не уточни колко изстреляни от украинците ракети са били прихванати от руската ПВО. Той само съобщи, че се намира на мястото на нападението.

 

Telegram каналът Shot публикува видео от един от ударите. 

Руското министерство на агресията заяви, че Украйна е ударила кораборемонтния завод "Орджоникидзе" в Севастопол с 10 крилати ракети и три дрона. Поразени са 2 кораба, които са се намирали там за ремонт. 

 

Още от "Светът"

Украйна обяви, че е унищожила 40 дрона от изстреляните 44 при руски атаки през нощта в Одеска и Николаевска област

Няма пострадалЗа отразяването на атаката са били привлечени изтребителна авиация, зенитни ракетни подразделения и мобилни огневи групии хора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени