Украинската армия проби първата линия на руската отбрана и нанасят удари по втората

Това заяви бившият заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Игор Романенко в интервю за Obozrevatel

Украински военни
Украински военни

Продължава настъплението на украинската армия. Една от задачите е да се пресече сухопътният коридор между Русия и окупирания Крим и да се стигне до брега на Азовско море. В същото време има три направления, в които украинците ще се опитат да постигнат тази цел. Това заяви бившият заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Игор Романенко в интервю за Obozrevatel.

 

"За да отрежем сухопътния коридор на противника, провеждаме действия в направленията Мелитопол и Бердянск. Вече трети месец продължават тежките боеве. Но нашите отбранителни сили вече са преодолели първата линия на отбрана на противника и нанасят удари по втората. Тук имаме определени перспективи", каза той.

 

"Разбирайки сериозността на нашия подход, противникът се опитва да прехвърли резервите си там, по-специално за стабилизиране на ситуацията в района на Роботино. Силите ни умело преминават от настъпателни към отбранителни действия, контраатакуват и т.н. Можете също така да добавите Херсонската посока, защото тя разтяга войските на противника и неговите резерви, а те не са толкова много", заяви Романенко.

 

По думите му е много важно колко бързо ще пристигнат договорените със западните съюзници на Киев оръжия, включително бронирана техника, снаряди и машини за разминиране.

 

"Русия е държава с големи ресурси, догонването и изпреварването ѝ е грешен подход. Мисля, че трябва да се борим за качество. Нашите дронове трябва да бъдат по-добри, по-устойчиви на въздействието на радиоелектронната борба на противника. Освен това трябва да разработим устройства, които потискат вражеските дронове", каза Игор Романенко, според когото настоящата война в Украйна е показала колко важни стават дроновете във военната наука.

 

Романенко каза също така, че Украйна трябва да атакува Москва с дронове, включително военните обекти, за да усетят руснаците войната на своя територия и ефекта на бумеранга.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени