Украинската артилерия ликвидира един от главатарите на т.н. Донецка народна република

Това е известният радетел за идеологията "Руски свят" Юрий Крикуленко - бивш депутат, преминал на страната на сепаратистите

Юрий Крикуленко
Юрий Крикуленко Източник: Stopcorp

В резултат на артилерийски удар на ВСУ в Горловка, Донецка област е ликвидиран криминалът, известният радетел за идеологията "Руски свят" Юрий Крикуленко - бивш депутат, преминал на страната на сепаратистите и един от главатарите на т.н. Донецка народна република. Това съобщи сайтът Gorlovka.ua.

 

С високоточен удар украинската артилерия е поразила мястото, на което е имало струпване на проруски бандити от ДНР, където по същото време се е намирал и известният сепаратист, пише Gorlovka.ua. Контролираните от руските окупатори медии разпространиха информация, че ДНР-овецът уж е получил инфаркт, но това не е вярно, уточниха местни жители в социалните мрежи.

 

Изданието отбелязва, че освен Крикуленко сред публиката на небесния концерт на Йосиф Кобзон украинските сили са пратили и "още няколко други ключови фигури от местния престъпен свят".

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени