Украинската авиация нанесе съкрушителни удари по районите с руски окупационни войски

Украинските войски достигнаха значими тактически успехи в Роботино, в западната част на Запорожка област, съобщи вашингтонският Институт за изследване на войната

Украинска авиация
Украинска авиация Източник: МО на Украйна

Авиацията на ВСУ нанесе 6 съкрушителни удара в районите на съсредоточаване на руските окупационни войски, информира УНИАН.

 

Отделно, както съобщава сводката на ГЩ на ВСУ, украинските ракетни войски и артилерия са поразили 4 пункта за управление, 1 район със съсредоточен личен състав, въоръжения и военна техника, както и 3 артилерийски огневи позиции на противника. 

 

Украинските войски достигнаха значими тактически успехи в Роботино, в западната част на Запорожка област,  съобщи  вашингтонският Институт за изследване на войната. 

 

Геолокационните кадри показват, че украинските сили са достигнали централната част на Роботино (на 10 км южно от Орехово) и са пробили руските отбранителни съоръжения на юг от Малка Токмачка (на 9 км югоизточно от Орехово).

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени