Украинската авиация нанесе за денонощието 25 удара по вражески цели

Продължава мародерството и граежите на местното население, живеещо на временно заетите от вражеските войски територии

Украински самолет, украинска авиация
Украински самолет, украинска авиация

През последното денонощие украинските ВВС са нанесли 22 удара по райони, в които са съсредоточени вражески войски, въоръжения и военна техника. Авиацията на Украйна е нанесла и 3 удара по рашистки позиции със зенитно-ракетни комплекси. Свалени са 1 вражески самолет Су-25 и дрон Орлан-10. 

 

"Относно загубите на руските окупатори. Според уточнена информация, в периода от 28 до 30 ноември около 70 ранени и повече от 230 загинали руски нашественици са доставени в болниците на временно окупираните Донецка и Луганска области", се казва в информацията. 

 

Продължава мародерството и граежите на местното население, живеещо на временно заетите от вражеските войски територии.

 

"От магазините в Нова Каховка руските нашественици изнасят всички стоки и оборудване, вкл. хладилни камери и касови апарати. А в Новониколаевка в Запорожка област окупаторите са иззели ценни лични вещи и битова техника от жителите на селището. В населените места на временно заетата Херсонска област, руските окупатори заставят местното население да изпраща децата си в учебни заведения, където се учи по руски (учебни, бел. ред.) програми", добавят от ГЩ на ВСУ. 

 

Остава заплахата от нанасяне от врага на ракетни удари по обекти на енергийната система и критическата инфраструктура по цялата територия на Украйна. За изминалото денонощие врагът е нанесъл 10 ракетни, 16 авиационни удари, а така също е извършил над 30 обстрелвания от реактивни системи за залпов огън по позиции на украинските войски и по населени места, намиращи се по линията на съприкосновение. 

 

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени