Украинската авиация удари руските окупатори в района на Николаев и Херсон

Загубите на противника са над 20 убити и до 10 единици военна техника

Украинска авиация
Украинска авиация Източник: МО на Украйна

Украинската авиация нанесе удари по складове с боеприпаси на руската армия в Николаевск и по струпвания на руски окупационни войски в района на Херсон. Това съобщава ГЩ на ВСУ. 

 

"В Южнобугското направление противникът съсредоточава своите усилия за подобряване на своето тактическо положение, за запазване на позициите си, попълване на резервите с боеприпаси и гориво-смазочни материали. Украински хеликоптери нанесоха удари по струпвания на вражеските сили в района на Херсон, а самолети - по складове с боеприпаси в района на Николаев. Загубите на противника са над 20 убити и до 10 единици военна техника", се казва в съобщението.

 
По Волинското и Полеско направления остава заплахата от ракетни и авиационни удари от територията на Беларус. От територията на Русия са нанесени минохвъргачни удари по подразделения на украинските войски в района на селищата Ходино и Голяма Писаревка в Сумска област. 

 


 

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени