Украинската полиция съобщи за трима убити при руска атака срещу Харков

По предварителни данни това е била крилата ракета

Руският терористичен удар в Харков
Руският терористичен удар в Харков Източник: Facebook

Трима души бяха убити, а най-малко петима – ранени, при руска атака срещу индустриална зона в северния украински град Харков днес, при която бяха поразени осеметажна сграда и фабрика, предаде "Украйнская правда", като се позова на началника на следствения отдел на регионалната полиция Сергей Болвинов.

 

"Печатница, фабрика за мебели и бояджийски изделия (бяха ударени)", съобщи във Фейсбук Болвинов. Той допълни, че нападението е предизвикало пожар в печатницата, обхванал площ от над 1000 квадратни метра.

 

Харковска област, която граничи с РФ на север и се намира близо до фронтовата линия, редовно е атакувана по време на двегодишната инвазия на Русия.

 

"По предварителни данни това е била крилата ракета, на обекта продължава голям пожар, тъй като печатницата се намира там", каза областният управител Олег Синегубов по национална телевизия.

 

Спасителни екипи веднага са пристигнали на място, за да потушат пламъците, обхванали района, съобщиха от службата за спешна помощ. Спасителите продължават да разчистват развалините, тъй като до десет души може да са останали затрупани, каза Синегубов.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени