Украинската ПВО е свалила всички 18 ракети, изстреляни от рашистките терористи тази нощ. Сред тях - 6 "Кинжал" и 9 "Калибър"

Въздушната тревога вече е отменена в цялата страна

Крилата ракета "Калибър"
Крилата ракета "Калибър" Източник: Telegram

Силите за ПВО на Украйна са свалили всички 18 ракети, изстреляни тази нощ от руските окупатори. Това съобщи главнокомандващият ВСУ ген. Валерий Залужни. 

 

По думите му, около 3,30 ч. тази нощ противникът е атакувал Украйна от север, юг и изток с 18 ракети от различен тип с въздушно, морско и наземно базиране. 

 

"От шест самолета МиГ-31 бяха изстреляни 6 аеробалистични ракети X-47M2 "Кинжал", 9 крилати ракети "Калибър" - от кораби в Черно море и 3 ракети с наземно базиране (С-400 и "Искандер-м"). Всички 18 ракети са унищожени от силите и средствата на противовъздушната отбрана на Въздушните сили на ВСУ", подчертава Залужни. 

 

 

Въздушната тревога вече е отменена в цялата страна.

"Атаката беше изключителна по своята плътност – максимален брой ракети за най-кратък период от време", обобщи началникът на Киевската градска военна администрация Сергий Попко. Той добави, че "по предварителна информация огромната част от вражеските цели във въздушното пространство на Киев (са били) открити и унищожени".

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Законът за "чуждестранните агенти" в Грузия доведе до сблъсъци между протестиращите и полицията

Лидерът на основната опозиционна в Грузия Леван Хабеишвили бе набит при вчерашен протест срещу законопроекта за чуждестранните агенти в столицата Тбилиси

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени