Украинската ПВО отблъсна три руски терористични атаки срещу Одеса - унищожени са 15 дрона и 8 ракети "Калибър"

От Силите за отбрана на Украйна съобщават, че в резултат на свалянето на ракетите и отломките от тях е повредено едно общежитие към учебно заведение в града, както и супермаркет

Пожари вследствие на руската терористична атака
Пожари вследствие на руската терористична атака Източник: Telegram

Руските терористи три пъти атакуваха през тази нощ украинският град Одеса. Силите за ПВО на ВСУ са свалили 15 бойни дрона и 8 ракети от типа "Калибър". Това съобщиха Силите за отбрана на Украйна. 

 

"Врагът трикратно атакува тази нощ Одеска област, използвайки ударни дронове в количество 15 единици и 8 ракети с морско базиране тип "Калибър". От Силите за противовъздушна отбрана бяха отблъснати всички атаки", се казва в съобщението. 

 

 

От Силите за отбрана на Украйна съобщават, че в резултат на свалянето на ракетите и отломките от тях е повредено едно общежитие към учебно заведение в града, както и супермаркет. Счупени са стъклата на няколко сгради и са увредени паркирани автомобили. На два от обектите са избухнали пожари, които са неутрализирани от пажарникарите. 

 

Украински пожарникар
Украински пожарникар Източник: Telegram

 

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени