Украинската ПВО свали 12 от 16 атакуващи руски ракети и дронове

Според ВВС на Украйна основното направление на удара е било южно от Одеска област

Стратегически бомбардировач Т-95 с крилати ракети Х-101
Стратегически бомбардировач Т-95 с крилати ракети Х-101 Източник: Telegram

През нощта на 17 септември, руските сили са атакували Украйна с крилати ракети и БПЛА. Системите за ПВО са "приземили" 12 въздушни цели. Това съобщават Военновъздушните сили на Украйна в канала си в Telegram, предава РБК–Украйна. Регистрирани са общо 16 средства за въздушно нападение: 6 ударни БПЛА тип Shahed-136/131. 10 ракети с въздушно базиране от типа Х-101/Х-555/Х-55, изстреляни от 9 стратегически самолета Ту-95МС от района на авиобазата Енгелс.

 

Според ВВС на Украйна основното направление на удара е било южно от Одеска област. Унищожени са 12 въздушни цели: 6 ударни БПЛА тип Шахед-136/131; 6 крилати ракети Х-101/Х-555/Х-55. Нощна атака срещу Украйна Около 04:50 часа (съвпада с българското) е обявена въздушна тревога в Киев, редица региони, а по-късно и на цялата територия на Украйна.

 

Първоначално ракетите са насочени към Кременчук и Уман, но след това са променили курса си към района на Одеса. В района на Одеса са избухнали експлозии и говорителят на Одеската ОВА (областна военна администрация) Сергей Братчук е докладвал за работата на силите за противовъздушна отбрана.

Още от "Светът"

Украйна обяви, че е унищожила 40 дрона от изстреляните 44 при руски атаки през нощта в Одеска и Николаевска област

Няма пострадалЗа отразяването на атаката са били привлечени изтребителна авиация, зенитни ракетни подразделения и мобилни огневи групии хора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени