Украинската ПВО свали 27 от 27 дрона "Шахед" над Украйна

Но не успя да унищожи ракети тази нощ

Украинска ПВО
Украинска ПВО Източник: Facebook

Снощи руските окупатори атакуваха Украйна с дронове "Шахед". Това съобщи на 15 март в Telegram командването на ВВС на Въоръжените сили на Украйна. "Окупаторите удариха със 7 зенитни управляеми ракети С-300/С-400 в Харковска и Донецка област, 1 управляема въздушна ракета Х-59 в района на Полтава и 27 атакуващи безпилотни летателни апарати тип "Шахед", съобщиха от въоръжените сили на Украйна.

 

Според ВВС на Въоръжените сили на Украйна окупаторите са пуснали дроновете от две места: Приморско-Ахтарск и Курска област на Руската федерация. Зенитно-ракетни подразделения от Въоръжените сили на Въоръжените сили на Украйна и Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна, мобилни огневи групи на Силите за отбрана на Украйна и подразделения за електронна война са участвали в отблъскването на въздушната атака.

 

"В резултат на бойните работи 27 дрон "Шахед" бяха свалени в Кировоградска, Николаевска, Харковска, Херсонска, Хмелницка, Виницка и Киевска области", обобщават от ВВС на ВСУ.

 

Вечерта на 14 март Силите за отбрана на Южна Украйна съобщиха за работата на противовъздушната отбрана срещу руски дронове в района на Одеса, в нощта на 15 март, според Киевската областна военна администрация, противовъздушната отбрана откри огън по "Шахед" в Киевска област. В резултат на атака с дронове в района на Виница е разрушена жилищна сграда, според областната военна администрация един човек е загинал, четирима са хоспитализирани.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени