Украинската ПВО свали всички Shahed-и още в покрайнините на Киев

Руските агресори са изстреляли общо към украинска територия 45 ирански дрона. По-голямата част – 40 единици – са свалени от украинската ПВО

Атака с дронове "Шахед" срещу Киев
Атака с дронове "Шахед" срещу Киев Източник: Скрийншот видео кадър/Колаж Zonanews

В нощта на 11 февруари руските окупатори атакуват с дронове Киев, Виница, Житомир, Кировоград, Николаев, Черкаси, Одеса, Днепропетровск и Херсон, пише Главред.

 

ВВС съобщиха, че руските войски са изстреляли общо към украинска територия 45 ирански дрона от районите Балаклава и нос Чауда, въвъ временно окупирния Крим. По-голямата част – 40 единици – са свалени от украинската противовъздушна отбрана.

 

Противовъздушната отбрана свали всички вражески безпилотни летателни апарати "Шахед", които се насочваха към Киев, съобщи "Украинская правда" като се позовава на Киевската градска военна администрация (КГВА). Целите са били поразени в покрайнините на града. По предварителни данни от доклада за ситуацията - в столицата на Украйна няма жертви или щети. Вражеските дронове са се приближили до Киев от западна посока. Сирената за въздушно нападение в столицата продължи почти 2 часа.

 

 

"Подразделения на зенитно-ракетните сили, мобилни огневи групи на ВВС и Силите за отбрана на Украйна, техника за електронна борба са участвали в отблъскването на въздушната атака", се казва в доклада.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени