Украинската ПВО унищожи 61 от 71 ракети, изстреляни днес от руските терористи

Това съобщи главнокомандващият на ВСУ ген. Валерий Залужни

Руска ракета
Руска ракета Източник: ТАСС

Украйна заяви, че е прехванала 61 от общо 71 ракети, изстреляни днес по нея от Русия. "Врагът изстреля 71 ракети Х-101, Х-555 и "Калибър". Нашите сили за противовъздушна отбрана унищожиха 61 ракети", заяви главнокомандващият на ВСУ ген. Валерий Залужни.

 

 

Украинските власти съобщиха, че при днешните руски атаки са били поразени енергийни обекти в цялата страна. "Русия не приема провали и затова продължават да тероризира населението (на Украйна). Още един опит за унищожаването на украинската енергийна система и за оставянето на украинците без светлина, топлина и вода", написа в профила си в Telegram украинският премиер Денис Шмигал.

 

 

Според украинските военновъздушни сили при днешните си атаки Русия е използвала осем стратегически бомбардировача Ту-95МС и е изстреляла ракети Х-101 И Х-555 от Каспийско море и от руския град Волгодонск. Освен това руските сили са изстреляли крилати ракети "Калибър" от кораби в Черно море, пише още в изявлението.

Още от "Светът"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени