Украински брониран батальон успешно е форсирал р. Днепър

Руски военкори настояват за масова мобилизация и изцяло военна икономика

Украински бронирани сили
Украински бронирани сили Източник: Скрийншот видео кадър

Руски източници твърдят, че украинските сили са прехвърлили ограничен брой бронирани превозни средства на източния (левия) бряг на Херсонска област и продължават по-големи от обичайните сухопътни операции на източния бряг с лекопехотна групировка с приблизителен размер на батальон. Това се посочва в последния  анализ  за военните действия в Украйна от вашингтонския Институт за изследване на войната (ISW). 

 

На 6 ноември руските военни блогъри разпространиха снимка, на която се твърди, че украински гъсеничен амфибиен транспорт (ГТС) пренася бойна машина на пехотата на източния бряг близо до Кринки (на 30 км североизточно от град Херсон и на 2 км от река Днепър).

 

Други военни блогъри твърдят на 7 ноември, че украинска бойна машина на пехотата амфибия е прекосила сама река Днепър край Кринки и засилват отделни кадри от 7 ноември, за които се твърди, че показват унищожен западен бронетранспортьор на неуточнено място на източния бряг.

 

Избрани руски военни блогъри твърдят, че една или две украински бронирани машини са пресекли Днепър край Кринки, докато други военни блогъри твърдят, че украинските сили са прехвърлили няколко неуточнени бронирани машини в района.

 

Руските блогъри твърдят, че повече от 300 украински военнослужещи (около един батальон) действат на източния бряг в района на Кринки, и продължават да твърдят, че украинските сили поддържат позиции в централната част на Кринки и близките райони.

 

Един от блогърите твърди, че няколкостотин украински военнослужещи действат на целия източен бряг на Херсонска област. Съобщеното за групиране на украинските сили на източния бряг в размер на батальон предполага, че сериозните руски усилия за възпрепятстване на движението по река Днепър не са попречили на украинските сили да прехвърлят допълнителен личен състав и материални средства на позиции на източния бряг. 

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Законът за "чуждестранните агенти" в Грузия доведе до сблъсъци между протестиращите и полицията

Лидерът на основната опозиционна в Грузия Леван Хабеишвили бе набит при вчерашен протест срещу законопроекта за чуждестранните агенти в столицата Тбилиси

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени