Украински бунтовници ликвидираха руски военнопрестъпник в Херсонска област

В Херсонска област периодично се извършват партизански акции срещу назначените от Русия окупационни власти

Атентат срещу руските окупационни власти
Атентат срещу руските окупационни власти Източник: Telegram

Руските окупационни власти в южната украинска Херсонска област съобщиха, че техен представител е бил убит при атентат днес. Жертвата е Дмитрий Савлученко, който отговарял за въпросите на спорта и младежта в Херсонска област. Той загинал при експлозия на автомобила си.

 

Руски медии съобщиха за два обгорели автомобила в двора на четириетажна жилищна сграда в град Херсон, където станала експлозията, и че прозорците на зданието са изпочупени. Съветник на украинския губернатор на Херсонска област написа в украинската социална мрежа "Суспилне", че това покушение е "успешно дело на партизани".

 

Според източник на ТАСС взривното устройство с 200-300 грама тротилов еквивалент е било поставено под седалката на шофьора. А по думите на ръководителя на окупационната администрация в Херсонска област Владимир Салдо нивото на терористичната заплаха в региона "остава високо, дори много високо".

 

През първите седмици след като руските въоръжени сили превзеха Херсонска област още в началото на инвазията, там имаше протести, но те бяха потушени. Оттогава от украинския регион постъпват сведения за партизански акции срещу назначените от Русия окупационни власти.

Още от "Светът"

Аржентина поиска да стане глобален партньор на НАТО, след като заяви, че вижда нови заплахи за сигурността си

Министърът на сигурността Патрисия Булрич заяви в интервю, че на територията на Боливия и Чили действат въоръжени групировки, свързани с Иран

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени