Украински дрон удари сграда в центъра на Москва (ВИДЕО)

Въздушният трафик беше спрян за кратко на четири московски летища - "Внуково", "Домодедово", "Шереметиево" и "Жуковски"

Дрон удари сграда в центъра на Москва
Дрон удари сграда в центъра на Москва Източник: Telegram

Украински дрон удари сграда в центъра на Москва в петък, прекъсвайки въздушния трафик, след като предизвика взрив, който отекна в бизнес района на руската столица, съобщи Ройтерс.


Агенцията цитира свидетел, който е бил в района да казва, че е чул "мощна експлозия". Видео, публикувано от руски медии, показва гъст дим, който се издига до група небостъргачи в столицата.

 


Руското министерство на отбраната и кметът на Москва Сергей Собянин заявиха, че няма жертви, след като противовъздушната отбрана е унищожи дрон, който след това е паднал върху нежилищна сграда в московския Експоцентър в ранните часове на петък. Експоцентърът е конгломерат от изложбени павилиони и многофункционални зали, на по-малко от 5 километра от Кремъл.

 

Въздушният трафик беше спрян за кратко на четири московски летища - "Внуково", "Домодедово", "Шереметиево" и "Жуковски". Руската агенция за въздушен транспорт съобщи, че са били пренасочени седем полета.

 


 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени