Украински дронове атакуваха три дестилерии в два региона на Русия

На 21 октомври, след атака на украински дронове, един от най-големите руски производители на микроелектроника "Кремний" преустанови работата

Атака с дронове
Атака с дронове Източник: Telegram

През нощта на 22 октомври украински дронове атакуваха три дестилерии в два руски региона. Първият, който съобщи за пристигането на дронове, беше губернаторът на Тулска област Дмитрий Миляев. "Повредени са помещенията на дестилерията и дестилерията "Ефремов" в село Лужковски, област Суворов. По предварителна информация няма жертви. На мястото работят специалисти от спешните служби", написа Миляев в Telegram.

 

 

Заводът "Зернопродукт" в град Ефремов принадлежи на "Росспиртпром" и е едно от водещите предприятия в Русия за производство на ректифициран етилов алкохол. В село Лужковски има завод "Абсолют", който също принадлежи на "Росспиртпром". Производствените мощности са разположени на около 155 км едно от друго по права линия.

 

Друг завод, занимаващ се с преработка на съдържащи захар суровини в различни видове алкохоли, беше атакуван от украински дрон в град Рассказово, Тамбовска област.

 

"В резултат на попадението на дрон в предприятието на АО "Биохим" се чу експлозия, последвана от пожар. По предварителна информация няма жертви. В 6.24 часа пожарът беше потушен", написа губернаторът Максим Егоров в Telegram.

 

 

Също така губернаторът на Воронежка област Александър Гусев заяви за регистрирана атака с дрон срещу промишлено предприятие тази нощ. Той не уточни за кое предприятие говори, но отбеляза, че дронът, след като е бил париран със средства за радиоелектронна борба, е паднал върху сградата на един от цеховете. "По предварителни данни няма жертви. Малък пожар избухна на единия етаж на сградата. Пожарните екипи работят на място", каза Гусев.

 

 

Министерството на отбраната на Руската федерация в сутрешния доклад съобщи за 18 украински дрона, свалени през нощта. От тях 11 са свалени над Брянска област, три над Белгородска област, две над Курска, по една над Тулска и Орловска област.

 

Предишния ден, на 21 октомври, след атака на украински дронове, един от най-големите руски производители на микроелектроника "Кремний" преустанови работата. В резултат на нападението с дрон бяха повредени производствените и административните сгради на централата, което доведе до прекъсване на електрозахранването, повреда на съоръжения на енергийната инфраструктура и нарушаване на технологичните производствени вериги.

 

 

През нощта на 20 октомври украински дронове удариха отбранителния завод "Свердлов" в Дзержинск. Заводът е собственост на "Ростех" и е един от най-големите руски производители на експлозиви. Това е единственото предприятие в страната, което произвежда октоген и хексоген.

Още от "Светът"

Блинкън на визита в Израел: Среща се с Нетаняху и Галант за съживяване на преговорите за примирие в Близкия изток

Това е 11-ото пoсещение в региона на американския топ дипломат, откакто на 7 октомври миналата година радикалното терористично формирование Хамас нападна Южен Израел

Прочетете повече прочетете повече

Външното министерство в Сеул извика руския посланик, за да протестира срещу изпращането на севернокорейски войски в Руси

Ще отговорим съвместно с международната общност, като мобилизираме всички налични средства срещу действия, които застрашават основните ни интереси в областта на сигурността, отговори Сеул

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени