Украински дронове опожариха руско петролно депо в Ростовска област

Атаката беше извършена, докато все още горят резервоари в друга нефтена база в Ростов, в Пролетарски район

Горяща руска петролна база
Горяща руска петролна база Източник: Telegram

Украински дронове подпалиха няколко резервоара с петрол в петролната база "Атлас" в руската Ростовска област, съобщиха днес няколко руски канала в Telegram.

 

 

Telegram каналът Baza, близък до руските служби за сигурност съобщи, че горят три резервоара, след като два дрона са паднали на територията на петролната база. Атаката беше извършена, докато все още горят резервоари в друга нефтена база в Ростов, в Пролетарски район. Обектът беше атакуван преди десетина дни, съобщават руски канали в "Телеграм".

 

Отделно от това, Александър Гусев, губернаторът на Воронежка област, която също граничи с Украйна, каза, че отломки от изстрелян от Украйна дрон са предизвикали пожар "близо до взривоопасни предмети". Гусев уточни, че не е имало детонация. Пожарът вече е потушен, съобщи още Гусев в Telegram.

 

Жители от две временно евакуирани населени места са се прибрали по домовете си. Руските служители често не разкриват пълния обхват щетите, нанесени от украинските атаки, отбелязва Ройтерс.

 

Киев твърди, че неговите въздушни атаки имат за цел да унищожат енергийна, транспортна и военна инфраструктура, която е ключова за общите военни усилия на Москва.

Още от "Светът"

Путин подписа указ за увеличаване числеността на руската армия до почти 2,4 милиона души

На правителството е възложено да предостави на Министерството на отбраната на Руската федерация бюджетни средства от федералния бюджет, необходими за изпълнението на този указ

Прочетете повече прочетете повече

Ранените цивилни в украинския град Харков при руска бомбардировка нараснаха на 30

Харков, вторият по големина град в Украйна, е разположен близо до руската граница и постоянно е подложен на атаки от руски бомби, ракети и безпилотни летателни апарати

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в Палермо поиска 6 г. затвор за Матео Салвини

Салвини е обвинен в отвличане поради забраната, наложена от него като вътрешен министър на 147 мигранти, намиращи се на борда на испанския кораб "Open Arms", да слязат на остров Лампедуза през август 2019 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени