Украински дронове удариха барутен завод в руската Тамбовска област (ВИДЕО)

Кадри, заснети от очевидци показват, че поне един дрон е долетял до завода и се е взривил на негова територия

Взрив
Взрив Източник: Depositphotos

Барутен завод в Тамбовска област на Руската федерация беше атакуван с дронове. Това съобщи "Главред", като се позовава на публикувани видеа в руските Telegram канали. Освен това информацията за успешната спецоперация бе потвърдена в коментар пред сайта "Суспильне новини" от източник в Главното управление за разузнаване на МО на Украйна (ГУРМО).

 

Според събеседника на изданието, атаката е извършена с помощта на дронове камикадзе, един от които успешно е поразил обекта на руския военно-промишлен комплекс.

 

 

Последиците от удара, степента на щетите и информацията за загубите все още се изясняват. Местните власти отричат попадението, твърдейки, че и двата дрона, които са атакували обекта, са били свалени от системи за противовъздушна отбрана.

 

Кадри, заснети от очевидци, обаче показват обратното: поне един дрон е долетял до завода и се е взривил на негова територия. Последвала е мощна експлозия.

Още от "Светът"

Байдън: Само Бог може да ме откаже от участие в изборите

Някои проучвания показват, че преднината на Тръмп пред Байдън се увеличава, а демократите се притесняват, че опасенията за напредналата възраст президента може да се окажат решаващи на изборите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени