Украински дронове запалиха петролна рафинерия и терминал в Русия

Комплексът се намира в град Туапсе, на черноморското крайбрежие на терористична Русия, в Краснодарския край

Петролният терминал в Туапсе
Петролният терминал в Туапсе Източник: Колаж/Главред

През нощта на 25 януари в Краснодарския район на Русия е избухна пожар на територията на петролен терминал и рафинерия в Туапсе. Руските медии твърдят, че има атака с дронове.

 

RN-Marine Terminal Tuapse на картата
RN-Marine Terminal Tuapse на картата Източник: Google Maps

Според Telegram канала Astra, който се позовава на оперативния щаб на Краснодарския край, по предварителни данни няма жертви. "По предварителна информация жертви няма. Оперативни и специални служби работят на място, за да изяснят всички обстоятелства около инцидента", се казва в съобщението.

 

 

Местни жители съобщиха за полета на няколко безпилотни летателни апарата. Те са видени преди и след пожара в петролния терминал и рафинерия. Наблизо е централната магистрала в посока Сочи, където сега е обявен планът "Килим" (затворено небе).

 

Официално руските власти не назоваха причината за пожара в рафинерията. В същото време "Астра" отбелязва, че в полунощ на 25 януари територията на RN-Marine Terminal Tuapse е била атакувана от един дрон, избухнал е пожар.

 

 

"Повредена е петролна рафинерия, която в момента на нападението е съдържала около 100 тона бензин и 200 тона мазут. От територията на предприятието са евакуирани 38 служители", се казва в съобщението.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени