Украински генерал: Кримският мост е цел № 1, след като ВСУ получат тежки оръжия

Това се знае и от руснаците, и от жителите на Крим

Ген. майор Дмитрий Марченко
Ген. майор Дмитрий Марченко Източник: Telegram

След като Украйна получи необходимото й тежко въоръжение от Запада, Кримският мост ще стане цел № 1 за Украйна. Това заяви генерал-майор Дмитрий Марченко, ръководител на отбраната на град Николаев и на Николаевска област, съобщи Радио Свобода

 

"Това не е тайна нито за техните военни, нито за нашите военни. Не е тайна нито за техните цивилни, нито за нашите цивилни. Това ще бъде цел №1 (...) Ние сме длъжни да прережем основната връзка, по коюто се доставят резерви. И, повярвайте ми, онези, които на бегом отидоха с руско знаме в Симферопол и Крим, сега бързо-бързо ще се сдобият с украински и ще бягат с тях", заяви ген. Марченко. 

 

Преди няколк одни военният експерт Олег Жданов заяви, че украинските войски трябва задължително да разрушат Кримския мост, който съединява анексирания през 2014 от Руската федерация полуостров с Краснодарския край в Русия. 

Още от "Светът"

Володимир Зеленски: Нужна е повече решителност, НАТО трябва да сваля руски ракети над украинска територия

Според Зеленски ситуацията на бойното поле в североизточната част на страната вече е под контрол, след като силите на Москва пресякоха границата и започнаха нахлувания към град Харков

Прочетете повече прочетете повече

Прокурорът на Международния наказателен съд заяви, че иска заповеди за арест на лидери на Израел и "Хамас", включително

Сред обвиненията са "гладът на мирни граждани като метод на водене на война" и "умишлено насочване на атаки срещу цивилно население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени