Украински хакери от ГУРМО унищожиха цялата IT-инфраструктура на руска военна компания

Украинските киберспециалисти проникнаха във вътрешната мрежа на компанията и унищожиха цялата ѝ IT-инфраструктура с обем от данни над 60 терабайта, десетки сървъри и бази данни

Украински хакери атакуваха руска военна компания
Украински хакери атакуваха руска военна компания Източник: Telegram

Хакери от Главното управление на разузнаването на Украйна успешно атакуваха руската компания IPL Consultin, която работи за военния сектор. Тя се занимава с внедряване на информационни системи в промишлеността на страната-агресор, събощи в своя Telegram канал украинското военно разузнаване (ГУРМО).

 

Украинските киберспециалисти проникнаха във вътрешната мрежа на компанията и унищожиха цялата ѝ IT-инфраструктура с обем от данни над 60 терабайта, десетки сървъри и бази данни, допълват от ГУРМО. 

 

Украински хакери от ГУРМО
Украински хакери от ГУРМО Източник: Telegram

IPL Consultin представяше себе си като една от най-модерните руски компании, които са внедрявали информационни системи в институции, занимаващи се с проектиране, производство на автомобилни и авиационни компоненти, тежко машиностроене, производство на оборудване и прибори, конкретно за военно-промишления комплекс на Русия.

 

"Стойността на изгубения масив от данни се изчислява. В условията на продължаващ санкционен натиск срещу Русия нанесените щети са крайно болезнени за врага. Освен това ще пострадат десетки компании в Русия, които работят за военния сектор", отбелязват от ГУРМО.

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени