Украински командир: Дори един глупав руски генерал не би заповядал превземането на Авдеевка. Заповедта идва директно от Путин!

Руските войници имат политическа задача да превземат Авдеевка, заявява Евгений Дикий, бивш командир на батальона "Айдар"

Руски военни
Руски военни Източник: Пресслужба на кмета на Москва

Руските окупатори не се отказват от опитите си да превземат град Авдеевка, въпреки факта, че понасят огромни загуби. Това заяви бившият командир на батальона "Айдар" Евгений Дикий пред Radio NV.

 

Според него отчаяните опити на руската армия да превземе източния украински град показват, че заповедта идва директно от Кремъл.

 

"Те имат политическа задача да превземат Авдеевка. Подчертавам - политическа, защото никой, дори и доста глупав руски генерал, не би си поставил такава задача", отбеляза Дикий.

 

По думите му украинските сили са се укрепили много добре в района и продължават да унищожават вълните руски войници, хвърлени в месомелачката на първа линия.

 

Путин беше дал задача за превземането на Авдеевка преди Нова година, но подобно и на заповедта "Киев за три дни" и тази се оказа невъзможна за реализиране. Сега руският диктатор отчаяно иска да представи някаква победа на фронта преди президентските избори в Русия през месец март тази година.

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени