Украински командир: Унищожаваме руснаците край Авдеевка в индустриални количества

Това съобщи бившият командир на батальона "Айдар" Евгений Дикий в коментар за Канал 24

Авдеевка
Авдеевка Източник: Колаж/Главред

През следващите месеци украинските военни ще имат много добри перспективи в направлението Авдеевка. Редовните руски войски са обхванати от членове на "Щурм-Z" по време на нападенията. Това съобщи бившият командир на батальона "Айдар" Евгений Дикий в коментар за Канал 24.

 

По време на руски щурмове ротите на "Щурм-Z" са в първите вълни на атаката, следвани от руските военни, но това не ги спасява от колосални загуби. "Дори не е толкова важно дали ще задържим Авдеевка завинаги, но засега ни е много изгодно да я задържим по-дълго, докато живата им сила се смачква там в индустриален мащаб", обясни Дикий, цитиран от УНИАН.

 

По думите му основната отбранителна зона в Авдеевка е коксовият завод. Военният посочи, че той е като "Азовстал" - мощни бетонни плочи и много подземни етажи, откъдето защитниците на Украйна ликвидират нашествениците, които се опитват да се установят в индустриалната зона. 

 

"Бахмут 2.0 всъщност се провежда там с приблизително същото съотношение на загубите между нашата и другата страна", каза Евгений Дикий.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени