Украински командващ: Намираме се между първата и втората руски отбранителни линии и унищожаваме вражеските подразделения там

Командващият на ОСГ войски "Таврия" Александър Тарнавски разкрива, че контранастъплението на украинските войски е забавено от огромното минно поле, което руснаците са изградили

Украински военни
Украински военни Източник: Pinterest

Командващият на оперативно-стратегическата групировка войски "Таврия" Александър Тарнавски заяви в интервю за The Guardian, че руските нашественици са изразходвали 60 % от своите ресурси и време, за да изградят първата отбранителна линия и едва по 20 % за изграждането на втората и третата. 

 

"Според мен руснаците смятаха, че украинците няма да успеят да пробият първата отбранителна линия. Те се готвиха за това повече от година и направиха всичко този участък да бъде добре укрепен", заявява той. 

 

По думите му, сега ВСУ се намират между първата и втората отбранителни линии. "В центъра на настъплението ни ние приключваме унищожението на вражеските подразделения, които прикриват опитите за отстъпление на руските войски зад втората линия на отбрана", добави Тарнавски. 

 

Той разкрива, че контранастъплението на украинските войски е забавено от огромното минно поле, което руснаците са изградили. Руските окупатори просто са стояли зад него и са чакали украинската армия, разрушавайки украинската техника. 

 

"В момента, в който там (на първата отбранителна линия, бел. ред.) се появеше каквато и да е техника, руснаците незабавно започваха да я обстрелват и унищожават. Поради това разминирането се извършваше само от пехота и само през нощта", описва ужаса той. 

 

Сега, когато минното поле е преодоляно, руснаците са загубили значителна част от своето преимущество. "Съществува голяма разлика между първата и втората отбранителна линия", добавя Тарнавски. 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени