Украински морски дронове потопиха голям руски десантен кораб (ВИДЕО)

Отбелязва се, че вражеският кораб е бил атакуван от атакуващи военноморски дронове "Magura V5"

Поразеният руски десантен кораб
Поразеният руски десантен кораб Източник: УНИАН

Руският десантен кораб "Цезар Куников" е ударен при успешна морска атака с дронове. Според Главното управление за разузнаване на Министерството на отбраната на Украйна (ГУРМО) това е направено от украински разузнавачи в сътрудничество с всички съставляващи на Силите за сигурност и отбрана на Украйна.

 

"Успешната мисия беше изпълнена от специалните части на група 13 на Главното управление за разузнаване на Министерството на отбраната на Украйна. Реализацията на специалната операция стана възможна с подкрепата на платформата "United24", се казва в доклада.

 

Отбелязва се, че вражеският кораб е бил атакуван от атакуващи военноморски дронове "Magura V5" край бреговете на временно окупирания Крим близо до град Алупка.

 

"В резултат на това "Цезар Куников" получи критични дупки от страната на пристанището и започна да потъва. Символично е, че руският офицер, на когото е кръстен корабът, е убит точно преди 101 години", заявиха от ГУРМО.

 

Съобщава се също, че този голям десантен кораб проект 775 е един от най-новите руски плавателни съдове. На борда му могат да се настанят 87 души екипаж. Използван е от терористичната държава Русия по време на войните срещу Грузия, Сирия и Украйна.

 

Главното разузнавателно управление отбелязва, че операцията по издирване и спасяване на окупаторите е била неуспешна.

 

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени