Украински ракетен дъжд над Крим, унищожени са три самолета и десетки руски военни

Окупаторите не успяха да свалят пет ракети - те удариха целите точно

Украинците удариха руски летища и бази в Крим
Украинците удариха руски летища и бази в Крим Източник: Колаж/Главред

На 31 януари украинските ВВС атакуваха руското летище Белбек във временно окупирания Крим. Командирът на ВВС на Украйна Микола Олешчук публикува видео в канала си в Telegram.

 

Дим и мощна експлозия се чуват на кадрите. Под видеото генерал-лейтенантът благодари на всички, които са се присъединили към "прочистването на Крим от руското присъствие".

 

Руските военни кореспонденти се оплакват се оплакват в своите канали в Telegram, че два Су-27 и един Су-30 са загубени в резултат на ударите. От тях единият е напълно унищожен, тъй като се твърди, че ракетата го е ударила директно, а другите вероятно биха могли да бъдат поправени.

 

12 окупатори са били убити на летището и близо до него, а повече от 10 са били ранени.

 

"Някои от самолетите не са имали време да излетят, след като са получили сигнал за ракетна заплаха. В тази връзка претърпяхме толкова тежки загуби", се казва в изявление на руските военкори, цитирани от Главред.

 

Руски загуби вследствие на украинския удар
Руски загуби вследствие на украинския удар Източник: Скрийншот

Близо до Гвардейское украински ракети удариха тренировъчен лагер на специалните сили. 9 елитни бойци на ГРУ са елиминирани, седем са ранени. Също така, според провоенните кръгове, Русия е загубила няколко части оборудване.

Още от "Светът"

Прокурорът на Международния наказателен съд заяви, че иска заповеди за арест на лидери на Израел и "Хамас", включително

Сред обвиненията са "гладът на мирни граждани като метод на водене на война" и "умишлено насочване на атаки срещу цивилно население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени