Украинските части напредват към Роботино, руснаците изпитват недостиг на офицери поради сериозни загуби на жива сила

Заради това се налага някои руски роти да бъдат командвани от частни лица, а не, както е по устав от младши офице

Украински военни
Украински военни

Украинските части са извършили настъпателни операции в най-малко две посоки от фронта като напредват към село Роботино и южно от село Малая Токмачка в Пологовския район на Запорожка област. Това съобщи зам.-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр. Продължават и настъпателните действия на ВСУ по направления Бердянск и Мелитопол. 

 

 

На геолокирани кадри, публикувани на 19 и 20 август, се вижда как украинските сили са напреднали източно от Роботин, съобщават от вашингтонския Институт за изследване на войната (ISW).

 

От ГЩ на ВСУ обявяват, че техните сили са провели контраофанзивни операции около Мелитопол (в западната Запорожка област) и около Бердянск (в посока западната Донецка и източната Запорожка област).

 

Според руски блогъри, коментиращи военните действия в Украйна, руските сили продължават да имат проблеми с контрабатарейните радари и то особено в посока на Запорожието.

 

Блогъри твърдят, че руските части изпитват недостиг на офицери поради сериозни загуби на жива сила. Заради това се налага някои руски роти да бъдат командвани от частни лица, а не, както е по устав от младши офицер.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени