Украинските десантчици унищожиха цяло подразделение руски орки от Томск

Тези врагове завинаги ще останат в полята на нашата свещена земя, заявяват от десантно-щурмовите войски на ВСУ

Ликвидираният Кайрат Сакузиев
Ликвидираният Кайрат Сакузиев

Украинските десантчици унищожиха монострелково подразделение на Въоръжените сили на Руската федерация от Томск. Това съобщи командването на Десантно-щурмовите войски на ВСУ.

 

"Продължаваме да публикуваме документи на унищожени руски окупатори, които, изпълнявайки престъпните заповеди на руското ръководство и на своето командване, пристигнаха с нашествие в Украйна, за да убиват мирното население.  Така наскоро беше разбита и унищожена в интензивни боеве бронирана група на едно от подразделенията на 21-а отделна гвардейска Омско-Новобургска мотострелкова бригада на Централния военен окръг на РФ", се казва в съобщението. 

 

 

От командването на ДЩВ на ВСУ допълват, че тези подразделения на тази войнска част постоянно са вземали участие в международни учения, където са завоювали призови места. Но в Украйна, в боевете с украинските войни "асвабадители"-те са изгорели в пламъците на унищожените си бойни машини. 

 

При разглеждането на личните вещи на един от ликвидираните руски военнопрестъпници, младши сержант Сакузиев Кайрат Муханмадиевич, се забелязва, че той има кратка военна кариера. Специалността му е снайпер, наводчик - командир на танк, завършил е интензивни курсове по "оцеляване" при Волинския военен институт. Оказва се, че не се е научил да оцелява и тези умения вече няма да му трябват.

 

Идентифициран е още един унищожен руски окупатор - лейтенант Кочановски А.М.

 

"Никой от елитната мотострелкова бригада от Томск не е очаквал такова развитие на събитията. Те се сблъскаха със силния, професионален и безпощаден отпор на подразделенията на Десантно-щурмовите войски на ВСУ. Тези врагове завинаги ще останат в полята на нашата свещена земя", добавят от ДЩВ. 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени