Украинските герои продължават с изтреблението на руската авиация, унищожиха още два самолета - Су-34 и Су-30

След свалянето наскоро на други три изтребителя-бомбардировача Су-34 от Въоръжените сили на Украйна, руските окупатори значително намалиха използването на тактическата авиация в южното направление

Свален руски изтребител
Свален руски изтребител Източник: ГЩ на ВСУ

През изминалото денонощие авиацията на Въоръжените сили на Украйна нанесе удари по 12 зони на концентрация на личен състав, въоръжение и военна техника, склад за боеприпаси и зенитно-ракетен комплекс на руските окупатори.

 

В сутрешния доклад Генералният щаб потвърди и унищожаването в рамките на минути на още два изтребителя-бомбардировача от украинските ПВО подразделения - Су-34 и Су-30, пише УНИАН.

 

След свалянето наскоро на други три изтребителя-бомбардировача Су-34 от Въоръжените сили на Украйна, руските окупатори значително намалиха използването на тактическата авиация в южното направление.

 

Бойците от ракетните войски също имаха успешен "лов". Те са поразили 2 артилерийски системи и вражески команден пункт.

 

В същото време нашествениците са извършили 2 ракетни и 61 въздушни удара, извършили са 45 атаки от РСЗО по позициите на украинските войски и населени места. В резултат на това има загинали и ранени сред цивилното население, повредени са къщи и гражданска инфраструктура.

 

В същото време украинските сили за ПВО унищожиха 29 от общо 31 безпилотни летателни апарата "Шахед-136/131", с които противникът атакува Украйна през изминалия ден.

 

17 населени места в Харковска, Луганска и Донецка област бяха засегнати от въздушни удари. Около 100 населени места в Черниговска, Суми, Харковска, Луганска, Донецка, Запорожие, Херсонска и Николаевска област попаднаха под артилерийски обстрел.

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени