Украинските HIMARS удариха рашистите в Макеевка точно в полунощ на 31 декември - поне 500 от тях са ликвидирани

Това се съобщава в множество местни Telegram канали

Разрушената до основи сграда в Макеевка, където са се помещавали стотици руски военни
Разрушената до основи сграда в Макеевка, където са се помещавали стотици руски военни Източник: Скрийншот/Telegram

Въоръжените сили на Украйна изпратиха "подаръци" на рашистките нашественици точно в полунощ на 31 декември срещу 1 януари. Ракетите от реактивните системи за залпов огън HIMARS са влетели право в сградата им в селището Макеевка, където са се обучавали от известно време стотици вражески войници. Това се съобщава в множество местни Telegram канали.

 

Публикации в Telegram за украинския удар в Макеевка
Публикации в Telegram за украинския удар в Макеевка Източник: Скрийншот/Telegram

"Подаръкът" е бил толкова ярък, че нищо не е останало от сградата, където са билиразположени военните от "втората най-мощна армия на света". РСЗО HIMARS са изравнили сградата със земята.

 

Публикации в социалните мрежи за украинския удар в Макеевка
Публикации в социалните мрежи за украинския удар в Макеевка Източник: Скрийншот/Telegram

"Имаше огромен брой руснаци, които в сградата. И бяха убити точно в 00:00 часа. Моят инфоматор е седеше на масата в къщата си и прозорците на дома му са изхвърчали (разбити, бел. ред.) точно при звъна в полунощ. Щастливият ми приятел се обади сутринта - казва "без стъкла съм, но в страхотно настроение ", съобщава потребител на социалната мрежа. Други потребители на социалните мрежи са потвърдили "долитанията" на ракетите на HIMARS-ите и заявяват, че са били три - в 23:57, 23:59 и 00:00 часа.

 

 

Също така местните жители твърдят, че целият район около учебното заведение е осеян с трупове, изваждани са поне от полунощ до вечерта на другия ден. Съобщава се, че след украинските удари с HIMARS руските боеприпаси, складирани там, са започнали да детонират.

 

Публикации в Telegram за украинския удар в Макеевка`
Публикации в Telegram за украинския удар в Макеевка` Източник: Скрийншот/Telegram

"Бях в болницата, носеха ранените на "пакети". Един от войниците каза: "От 600, дай Боже, да останат 100." Сутринта той караше, те все още вадят тела от развалините. В мазето е имало склад за боеприпаси", пише местен жител.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени