Украинските сили атакуваха временно окупирания Мелитопол по въздуха (ВИДЕО)

Нанесени са 10 удара срещу критичната инфраструктура

Взривове във временно окупирания Мелитопол
Взривове във временно окупирания Мелитопол

Въоръжените сили на Украйна са нанесли в сряда призори масирана атака срещу окупирания от Русия Мелитопол, съобщават тази сутрин медиите в Москва и Киев. В града са чути над 10 избухвания, според руската страна не става въпрос за работа на ПВО, а за въздушни атаки на Украйна.

 

Според ТАСС в резултат на украинската атака са повредени обекти на електроснабдителната система, без електричество са Мелитопол и близките до града села. Кметът на града Иван Фьодоров потвърждава за серия от експлозии.

 

 

"В резултат на обстрела на Мелитопол от киевските бойци бяха повредени обекти на електроснабдителната система. В Мелитопол и някои близки села беше прекъснато подаването на електроенергия", каза представител на Министерството на извънредните ситуации на Русия. ТАСС информира, че аварийни екипи са изпратени да възстановяват щетите.

 

Изданието РИА Мелитопол разкрива повече детайли - атаката е започнала в 5:30 сутринта, има попадения в локомотивното депо на Мелитопол и в местна електрическа подстанция.

 

 

Ударите се вписват в тактиката на ВСУ от последните три дни, при които Киев цели с ракетни комплекси за залпов огън HIMARS критичната инфраструктура, свързана с осигуряването на боеприпаси и оръжие към воюващите руски части на фронта. Във вторник от строя излезе железопътен възел в село Фьодоровка близо до Мелитопол, който е важен разпределителен пункт за руската логистика, пише сайтът Главред.

 

Военни блогъри показаха кадри и карти от попадения срещу руски позиции в района, в часност пълно унищожаване на една от сградите на Мелитополското техническо училище към Държавната агенция по водите на Украйна в Запорожка област с координати 46.858878, 35.379431, която е била използвана за нуждите на окупатора.

 

Украинските канали в социалните мрежи пишат и за попадения около Мелитопол. В рускоезичните канали на жители на региона е започнала паника и атаките от последните дни и тази сутрин се свързват със слухове за започнала украинска офанзива. Лоялните към Москва потребители ругаят командването на руската армия за "пробитата ПВО".

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени